Valgella - Vigna la Cornella Valtellina Superiore DOCG
Červené víno skvělého charakteru, získané z tradiční vinifikace hroznů Nebbiolo (Chiavennasca) pozdě sklizených na vinici Cornella, ležící ve velmi příznivé poloze oblasti Valgella.
Vyrábí se samostatně ve vynikajících ročnících v číslovaných lahvích, je to víno, které svými vlastnostmi připomíná Sforzato, ale není tak alkoholické, se zvláštními vůněmi, kulaté a s komplexním aroma. Hodí se k dlouhému stárnutí.
Ročník 2018
Kategorie: | Červená vína |
---|
ODRŮDA
Nebbiolo 100%
KLASIFIKACE
Suché tiché červené víno barikové
PŮVOD
Rodinné vinařství Fratelli Bettini, nacházející se v srdci výrobní oblasti Valgella. Tradiční společnost na výrobu vín ve Valtellině, založená v roce 1881. Přísný výběr hroznů, moderní vinařské techniky a zručné zušlechťování v dubových sudech a barikových sudech, zde dávají produkci správnou rovnováhu mezi tradicí a inovací, při hledání nejlepší kvality vyráběných vín.
VÝROBA
Červené víno skvělého charakteru, získané z tradiční vinifikace hroznů Nebbiolo (Chiavennasca) pozdě sklizených na vinici Cornella, kterou vlastní vinařství Fratelli Bettini a která se nachází ve velmi příznivé poloze výrobní oblasti Valgella.
Vyrábí se samostatně ve vynikajících ročnících v číslovaných lahvích, je to víno, které svými vlastnostmi připomíná Sforzato, ale není tak alkoholické, se zvláštními vůněmi, kulaté a s komplexním aroma. Hodí se k dlouhému stárnutí.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 13,5% obj.
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: rubínově červená
Buket:jemný, z lískových oříšků, tóny dubu
Chuť: suchá, teplá, plná charakteru
PÁROVÁNÍ
Perfektní k červenému masu a vyzrálým sýrům
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 18 - 20°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Významné rodinné vinařství, nacházející se v srdci výrobní oblasti Valgella Valtellina Superiore DOCG, založené v roce 1881. Přísný výběr hroznů, moderní vinařské techniky a zručné zušlechťování v dubových sudech a barikových sudech, zde dávají produkci správnou rovnováhu mezi tradicí a inovací, při hledání nejlepší kvality vyráběných vín.