Prosecco Superiore Extra Dry DOCG
Limitovaná edice Prosecca nejvyšší kvality. Každá láhev má unikátní číslo.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
ODRŮDA
Glera 100%
KLASIFIKACE
Šumivé bílé víno suché
PŮVOD
Rodinné vinařství San Gregorio, region Veneto, oblast Valdobbiadene DOCG.
Vinice jsou v srdci městečka Valdobbiadene a na úbočích okolních kopců.
VÝROBA
Exkluzivní Prosecco se vyrábí z ručně sklízených a vybraných hroznů z nejlepších vinic vinařství na začátku října.
První kvašení je v nerezových nádržích při regulované teplotě. Druhé kvašení probíhá v autoklávu po dobu nejméně 14 měsíců, metodou Charmat – Martinotti.
Vyrábí se pouze jako limitovaná edice číslovaných lahví.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11,5% obj.
Celková kyselost: 6,0 g/l
Zbytkové cukry: 13,5 g/l
Tlak při 20°C: 5 barů
Obsah lahve: 0,75l
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: bledě slámově žlutá
Perlení: elegantní, velmi jemné, stálé
Buket: opojný, intenzivní, připomínající jablka a akácie
Chuť: svěží, jemná, velmi dobře harmonicky vyvážená
PÁROVÁNÍ
Podáváme jako aperitiv a k lehkým pokrmům
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Doporučená teplota 5°- 6°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
San Gregorio je rodinné vinařství s dlouhou historií sahající až do 18. století. Nachází se přímo v centru městečka Valdobbiadene, v alpském podhůří regionu Veneto, nejznámější oblasti produkující šumivá vína v Itálii.
Vinařství dnes vede pět mladých sester, kterým dle tradice předali vedení zkušení rodiče, Paola - manažerka a Grazian - výborný vinař.
V současné době se používají ke zpracování vinných hroznů high-tech technologie, které se nachází v rozsáhlém sklepě pod celým vinařstvím. K získání vysoce kvalitního vína se při výrobě působí na bobule měkkým a jemným způsobem. Výsledkem je skvělé, velmi jemné Prosecco s elegantní a vyváženou chutí, které získalo mnohá ocenění.