Neohodnoceno

Prosecco Superiore Dry Millesimato DOCG

Prosecco vysoké kvality, vyráběné v omezeném množství.

Položka byla vyprodána…
Na dotaz
Kód: SGR007
Značka: San Gregorio
420 Kč
Kategorie: Šumivá vína
Položka byla vyprodána…

ODRŮDA

Glera 100%

KLASIFIKACE

Šumivé bílé víno suché

PŮVOD

Rodinné vinařství San Gregorio, region Veneto, oblast Valdobbiadene DOCG.
Vinice jsou v srdci městečka Valdobbiadene a na úbočích okolích kopců.

VÝROBA

Vysoce kvalitní Prosecco se vyrábí v malém množství výhradně z ručně sklízených hroznů z nejlepších vinic vinařství na začátku října. První kvašení je v nerezových nádržích při regulované teplotě. Druhé kvašení probíhá v autoklávu po dobu nejméně 6 měsíců metodou Charmat – Martinotti.

Vyráběno pouze v omezeném množství.

ANALYTICKÉ ÚDAJE

Obsah alkoholu: 11% obj.
Celková kyselost: 5,8 g/l
Zbytkové cukry: 20 g/l
Tlak při 20°C: 5 barů
Obsah lahve: 0,75l

ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY

Barva: bledě slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Perlení: elegantní, velmi jemné, stálé
Buket: opojný, intenzivní ovocný, připomínající jablka a hrušky
Chuť: svěží, ovocná, dobře harmonicky vyvážená, se sacharidovými vjemy

PÁROVÁNÍ

Podáváme k italským uzeninám, sýrům, suchému pečivu i k dezertům

TEPLOTA PODÁVÁNÍ

Doporučená teplota 5°- 6°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

San Gregorio je rodinné vinařství s dlouhou historií sahající až do 18. století. Nachází se přímo v centru městečka Valdobbiadene, v alpském podhůří regionu Veneto, nejznámější oblasti produkující šumivá vína v Itálii. 

Vinařství dnes vede pět mladých sester, kterým dle tradice předali vedení zkušení rodiče, Paola - manažerka a Grazian - výborný vinař.

V současné době se používají ke zpracování vinných hroznů high-tech technologie, které se nachází v rozsáhlém sklepě pod celým vinařstvím. K získání   vysoce kvalitního vína se při výrobě působí na bobule měkkým a jemným způsobem. Výsledkem je skvělé, velmi jemné Prosecco s elegantní a vyváženou  chutí, které získalo mnohá ocenění.