Prosecco Superiore Brut Millesimato DOCG
Prosecco vysoké kvality, vyráběné v omezeném množství.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|
ODRŮDA
Glera 100%
KLASIFIKACE
Šumivé bílé víno suché
PŮVOD
Rodinné vinařství San Gregorio, region Veneto, oblast Valdobbiadene DOCG.
Vinice jsou v srdci městečka Valdobbiadene a na úbočích okolích kopců.
VÝROBA
Vynikající Prosecco se vyrábí z ručně sklízených a vybraných hroznů z nejlepších vinic vinařství na konci září. První kvašení je v nerezových nádržích při regulované teplotě. Druhé kvašení probíhá v autoklávu po dobu nejméně 6 měsíců, metodou Charmat – Martinotti.
Vyrábí se jen v omezeném množství.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11,50% obj.
Celková kyselost: 5,9 g/l
Zbytkové cukry: 8,3 g/l
Tlak při 20°C: 5 barů
Obsah lahve: 0,75l
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: bledá slámová žlutá se zelenkavými odlesky
Perlení: velmi jemné, vytrvalé
Buket: svěží, intenzivně ovocný, květinový s nádechem jablka
Chuť: svěží, ovocná, velmi dobře vyvážená
PÁROVÁNÍ
Vynikající k lehkým pokrmům, sýrům a italským uzeninám.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 5°- 6°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
San Gregorio je rodinné vinařství s dlouhou historií sahající až do 18. století. Nachází se přímo v centru městečka Valdobbiadene, v alpském podhůří regionu Veneto, nejznámější oblasti produkující šumivá vína v Itálii.
Vinařství dnes vede pět mladých sester, kterým dle tradice předali vedení zkušení rodiče, Paola - manažerka a Grazian - výborný vinař.
V současné době se používají ke zpracování vinných hroznů high-tech technologie, které se nachází v rozsáhlém sklepě pod celým vinařstvím. K získání vysoce kvalitního vína se při výrobě působí na bobule měkkým a jemným způsobem. Výsledkem je skvělé, velmi jemné Prosecco s elegantní a vyváženou chutí, které získalo mnohá ocenění.