Neohodnoceno

Pra'Alt Moro Sergio Spumante Brut

Jemné suché skvělé prosecco brut z nejvýše položených vinic tohoto vinařství. Jedinečná chuť, která vzniká díky teritoriu s podložím pískovcových skal a jílu, v kombinaci s tradičním rodinným výrobním postupem. Velmi příjemné na pití.

Skladem
Kód: MOR005
Značka: Moro Sergio
290 Kč

ODRŮDA

Glera 100%

KLASIFIKACE

Suché šumivé bílé víno

PŮVOD

Rodinné vinařství Moro Sergio, Farra di Soligo (Col San Martino), Veneto, oblast Conegliano – Valdobbiadene DOCG
Vinice se nacházejí v kopcích v obci Farra di Soligo, jílovitá půda a pískovcové skály.

VÝROBA

Ručně vybrané hrozny se sklízí v druhé polovině září na vinicích v blízkém okolí vinařství. První kvašení a zrání probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě 18°C po dobu 3 měsíců. Sekundární kvašení v autoklávu metodou Charmat Martinotti, po dobu minimálně 25 dnů. 

ANALYTICKÉ ÚDAJE

Obsah alkoholu: 11,5 % obj.
Celková acidita: 6-6,5 g/l
Zbytkové cukry: 8-9 g/l
Tlak při 20 °C: 5 barů

ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY

Barva: světle slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Perlení: jemné, elegantní a vytrvalé
Buket: jemná vůně jablek, akátu, vistárie a kytice květin
Chuť: pikantní, svěží a živá

PÁROVÁNÍ

Vynikající jako aperitiv a pro přípravu koktejlů. Hodí se k pokrmům z ryb, včetně ryb syrových a předkrmům. Skvělé ke středně vyzrálým sýrům

TEPLOTA PODÁVÁNÍ

Servírujte při 6°- 7°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství, jehož kořeny sahají až do roku 1960, kdy dědeček Domenico a jeho rodina pracovali jako podílníci na pozemcích, kde vinařství dnes sídlí. V roce 1972 stali vlastníky založením zemědělské společnosti Moro Fratelli, která denně obdělávané pozemky koupila. Domenicovi synové Sergio a Luigino provázeli tuto společnost, zabývající se výrobou prosecca po mnoho let.

V roce 1992 se společnost rozdělila a vznikla společnost AZIENDA AGRICOLA MORO SERGIO, která se s využitím historických zkušeností a znalostí během let vyvíjela a etablovala díky jedinečnému produktu, z jedinečné lokality.

Dnes Sergio Moro a jeho syn Erik nadále řídí společnost se stejnou filozofií minulosti, ale odborně kombinující inovace a tradici. Evoluce vedla společnost k růstu v roce 2010, vybudováním nového sklepa. Díky tomu se nabídka vín rozšířila a vinařství je schopné nabídnout zákazníkovi produkty, které ho nejvíce potěší a zaručí mu kvalitu, typickou pro jméno Moro Sergio.