Neohodnoceno

Mille954 Valdobbidene Prosecco Superiore DOCG Extra Brut

Šumivé jemné velmi suché prosecco, které vzniká díky jedinečnosti teritoria, v kombinaci s tradičním rodinným výrobním postupem.

Skladem
Kód: MOR002
Značka: Moro Sergio
375 Kč

ODRŮDA

Glera 100%

KLASIFIKACE

Suché šumivé bílé víno

PŮVOD

Rodinné vinařství Moro Sergio, Farra di Soligo (Col San Martino), Veneto, oblast Conegliano – Valdobbiadene DOCG
Vinice se nacházejí v kopcích v obci Farra di Soligo, jílovitá půda a pískovcové skály.

VÝROBA

Ručně vybrané hrozny se sklízí v druhé polovině září na vinicích v blízkém okolí vinařství. První kvašení a zrání probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě 18°C po dobu 3 měsíců. Sekundární kvašení v autoklávu metodou Charmat Martinotti po dobu minimálně 40 dnů. 

ANALYTICKÉ ÚDAJE

Obsah alkoholu: 11% obj.
Celková acidita: 6 g/l
Zbytkové cukry: 2 g/l
Tlak při 20 °C: 5 barů

ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY

Barva: slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Perlení: velmi jemné, elegantní a vytrvalé
Buket: intenzivní vůně jablek, hrušek, sušeného ovoce a aromatických bylin
Chuť: pikantní a velmi plná

PÁROVÁNÍ

Vynikající k rizotům, bílým masům, mořským plodům a rybám

TEPLOTA PODÁVÁNÍ

Servírujte při 6°- 7°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Rodinné vinařství, jehož kořeny sahají až do roku 1960, kdy dědeček Domenico a jeho rodina pracovali jako podílníci na pozemcích, kde vinařství dnes sídlí. V roce 1972 stali vlastníky založením zemědělské společnosti Moro Fratelli, která denně obdělávané pozemky koupila. Domenicovi synové Sergio a Luigino provázeli tuto společnost, zabývající se výrobou prosecca po mnoho let.

V roce 1992 se společnost rozdělila a vznikla společnost AZIENDA AGRICOLA MORO SERGIO, která se s využitím historických zkušeností a znalostí během let vyvíjela a etablovala díky jedinečnému produktu, z jedinečné lokality.

Dnes Sergio Moro a jeho syn Erik nadále řídí společnost se stejnou filozofií minulosti, ale odborně kombinující inovace a tradici. Evoluce vedla společnost k růstu v roce 2010, vybudováním nového sklepa. Díky tomu se nabídka vín rozšířila a vinařství je schopné nabídnout zákazníkovi produkty, které ho nejvíce potěší a zaručí mu kvalitu, typickou pro jméno Moro Sergio.