Le Volpere Ripido Extra Dry DOCG Cuvee
Bublinky ze směsí hroznů z několika vinic vinařství s prolínající chutí a komplexním aromatem.
Kategorie: | Šumivá vína |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
ODRŮDA
Glera 100%
KLASIFIKACE
Suché šumivé bílé víno
PŮVOD
Rodinné vinařství Le Volpere, Farra di Soligo, Veneto, oblast Conegliano - Valdobbiadene DOCG
Vinice se nacházejí v kopcích v obci Farra di Soligo.
VÝROBA
Ručně vybrané hrozny se sklízí v druhé polovině září na vinicích v těsné blízkosti vinařství. První kvašení probíhá v nerezových nádržích při teplotě 17°C po dobu 3 měsíců. Druhotné kvašení je v autoklávu metodou Charmat Martinotti po dobu 40 dnů.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11,5% obj.
Celková acidita: 6 g/l
Zbytkové cukry: 14 g/l
Tlak při 20 °C: 5 barů
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Perlení: jemné, elegantní a vytrvalé
Buket: jemný ovocný, zlaté jablko, hruška, broskev
Chuť: pikantní, svěží, sametová
PÁROVÁNÍ
Vynikající k tvrdým a polotvrdým sýrům, sladkým a slaným pokrmům a suchému pečivu.
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 6°- 8°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Le Volpere je rodinné vinařství, které je členem společenství nezávislých vinařů FIVI. Rodina De Rossových vyrábí víno již po pět generací. S majiteli se osobně známe a udržujeme spolu velmi dobré přátelské vztahy, proto máme aktuální přehled a informace o všech produktech a detailech jejich výroby. Pěstují vinnou révu na 11 hektarech, z nichž se většina nachází na nejstrmějších svazích Farra di Soligo, je zde několik naprosto rozdílných typů půdy, proto má každé jejich víno svou specifickou chuť. Respektují zde svou půdu a striktně používají jen takové zemědělské techniky, které zachovají přirozenou rovnováhu rostlin, např. na vinicích je ručně sekaná tráva, místo chemického odstraňování plevele. Místo chemických hnojiv je používán hnůj a kompost z vlastní produkce. Odlišné způsoby výroby a jedinečná chuť vín, to jsou hlavní znaky pro vinařství Le Volpere.