Neohodnoceno

Le Volpere Col Miliane Extra Brut DOCG

Prosecco s komplexní chutí umocněnou dvojím zráním hroznů na vinicích orientovaných ke slunci.

Skladem
Kód: LEV005
Značka: Le Volpere
420 Kč

ODRŮDA

Glera 100%

KLASIFIKACE

Suché šumivé bílé víno

PŮVOD

Rodinné vinařství Le Volpere, Farra di Soligo, Veneto, oblast Conegliano – Valdobbiadene DOCG
Vinice se nacházejí v lokalitě zvané Miliane, v obci Premaor, severně od Farra di Soligo. Mají charakteristickou vápenitou opukovou půdou.

VÝROBA

Ručně vybrané hrozny se sklízí v druhé polovině září na vinicích v těsné blízkosti vinařství. První velmi pomalé kvašení probíhá v nerezových nádržích při teplotě 17°C po dobu 4 měsíců. Druhotné kvašení je v autoklávu metodou Charmat Martinotti při teplotě 17°C po dobu 5 - 6 měsíců.

ANALYTICKÉ ÚDAJE

Obsah alkoholu: 12% obj.
Celková acidita: 6 g/l
Zbytkové cukry: méně než 0,5 g/l
Tlak při 20 °C: 5 barů

ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY

Barva: slámově žlutá se zlatavými odlesky
Perlení: jemné, elegantní, poutavé a vytrvalé
Buket: komplexní vůně aromatických bylin, máta, sušené ovoce a koření
Chuť: na patře zpočátku pronikavě kyselé, pak pikantní a velmi plná chuť

PÁROVÁNÍ

Vynikající k rizotům, bílým masům, mořským plodům a rybám.

TEPLOTA PODÁVÁNÍ

Servírujte při 5°- 7°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Le Volpere je rodinné vinařství, které je členem společenství nezávislých vinařů FIVI. Rodina De Rossových vyrábí víno již po pět generací. S majiteli se osobně známe a udržujeme spolu velmi dobré přátelské vztahy, proto máme aktuální přehled a informace o všech produktech a detailech jejich výroby. Pěstují vinnou révu na 11 hektarech, z nichž se většina nachází na nejstrmějších svazích Farra di Soligo, je zde několik naprosto rozdílných typů půdy, proto má každé jejich víno svou specifickou chuť. Respektují zde svou půdu a striktně používají jen takové zemědělské techniky, které zachovají přirozenou rovnováhu rostlin, např. na vinicích je ručně sekaná tráva, místo chemického odstraňování plevele. Místo chemických hnojiv je používán hnůj a kompost z vlastní produkce. Odlišné způsoby výroby a jedinečná chuť vín, to jsou hlavní znaky pro vinařství Le Volpere.