Cento76 Prosecco Treviso DOC Brut
Šumivé jemné suché prosecco s nižším tlakem v lahvi. Jedinečná chuť, která vzniká díky teritoriu, v kombinaci s tradičním rodinným výrobním postupem. Opravdu se skvěle pije, takže pozor na něj!! ....dost možná se totiž stane vaším oblíbeným společníkem :-)
Kategorie: | Šumivá vína |
---|
ODRŮDA
Glera 100%
KLASIFIKACE
Suché šumivé bílé víno
PŮVOD
Rodinné vinařství Moro Sergio, Farra di Soligo (Col San Martino), Veneto, oblast Conegliano – Valdobbiadene DOCG
Vinice se nacházejí v kopcích v obci Farra di Soligo, jílovitá půda a pískovcové skály.
VÝROBA
Ručně vybrané hrozny se sklízí v druhé polovině září na vinicích v blízkém okolí vinařství. První kvašení a zrání probíhá v nerezových nádržích při regulované teplotě 18°C po dobu 3 měsíců. Sekundární kvašení v autoklávu metodou Charmat Martinotti, po dobu minimálně 25 dnů.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 11 % obj.
Celková acidita: 6-6,5 g/l
Zbytkové cukry: 10 g/l
Tlak při 20 °C: 2,5 baru
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: světle slámově žlutá
Perlení: velmi jemné, elegantní a vytrvalé
Buket: jemná vůně jablek, hrušek a broskve a meruňky
Chuť: pikantní, hedvábná a obklopující
PÁROVÁNÍ
Vynikající jako aperitiv pro všechny slavnostní příležitosti. Hodí se k pokrmům jako je rizoto, mladším sýrům, těstovinám a suchému pečivu
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 6°- 7°C
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství, jehož kořeny sahají až do roku 1960, kdy dědeček Domenico a jeho rodina pracovali jako podílníci na pozemcích, kde vinařství dnes sídlí. V roce 1972 stali vlastníky založením zemědělské společnosti Moro Fratelli, která denně obdělávané pozemky koupila. Domenicovi synové Sergio a Luigino provázeli tuto společnost, zabývající se výrobou prosecca po mnoho let.
V roce 1992 se společnost rozdělila a vznikla společnost AZIENDA AGRICOLA MORO SERGIO, která se s využitím historických zkušeností a znalostí během let vyvíjela a etablovala díky jedinečnému produktu, z jedinečné lokality.
Dnes Sergio Moro a jeho syn Erik nadále řídí společnost se stejnou filozofií minulosti, ale odborně kombinující inovace a tradici. Evoluce vedla společnost k růstu v roce 2010, vybudováním nového sklepa. Díky tomu se nabídka vín rozšířila a vinařství je schopné nabídnout zákazníkovi produkty, které ho nejvíce potěší a zaručí mu kvalitu, typickou pro jméno Moro Sergio.