Cabernet Franc IGT
Cabernet Franc patří svým bylinným aromatem k charakteristické červené odrůdě oblasti Veneto.
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Položka byla vyprodána… |
ODRŮDA
Cabernet Franc 100%
KLASIFIKACE
Červené víno
PŮVOD
Rodinné vinařství Manera, Castelfranco, Veneto
Víno získané z dobře vyzrálých hroznů odrůdy Cabernet Franc.
VÝROBA
Dobře vyzrálé hrozny se sklízejí koncem září. Macerace nejméně pět dnů v betonových nádržích. Kvašení probíhá v nerezových nádržích při kontrolované teplotě. Po alkoholovém kvašení je provedena dekantace a víno je vždy ponecháno v původní nádrží, čímž je podpořeno malolaktické kvašení, které dodá vínu pestrost a měkkost. Ležení probíhá v oceli.
ANALYTICKÉ ÚDAJE
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Celková kyselost: 4,5 g/l
Zbytkové cukry: 0,6 g/l
ORGANOLEPTICKÉ CHARAKTERISTIKY
Barva: intenzivně rubínově červená s fialovými odlesky
Buket: ovocný, bylinný a kořeněný, zejména zelený pepř a náznaky pepře černého
Chuť: příjemná, plná, na patře výrazná s příjemnou kyselostí
PÁROVÁNÍ
Podáváme k pečenými masům, zvěřinou a zralými sýry
TEPLOTA PODÁVÁNÍ
Servírujte při 16°- 18°C
Je to možná jedno z nejcharakterističtějších červených vín v oblasti Veneto, jeho aroma je nezaměnitelné a je předmětem vášnivých diskusí. Není žádným tajemstvím, že tato bylinná vůně je považována za vadu na vinařských soutěžích po celém světě, kromě odrůdy Cabernet Franc z Benátska a Furlánska v Itálii. Buket Cabernetu Franc je ve skutečnosti ovocný, ale především je bylinný a kořeněný.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinné vinařství Manera v Castelfrancu je náš historicky první obchodní partner v Benátsku. Vinařství vzniklo v roce 1970, je členem společenství nezávislých vinařů FIVI. Od založení vinařství získali mnohá ocenění ze soutěží konaných v Benátsku. Díky Manerovým jsme kdysi úplně poprvé ochutnali Col Fondo, frizzante víno, které je vyráběné podle starých tradic. Už když jsme pili první láhev, ukázali nám jak.... To od nich víme, že se láhev otočí dnem vzhůru, roztočí se kaly a následně se opatrně otevře. Zakalené víno se následně nalije do sklenic, chvilinku se počká a pak přijde pro milovníka suchého vína nezapomenutelný chuťový zážitek.